4e SVArcen Popquiz


Op vrijdag 8 april jl. vond alweer de 4e SVArcen Popquiz plaats. Vanaf 20:15 uur druppelde de eerste teams het clubgebouw van DEV-Arcen binnen. Onder het genot van een kopje koffie of thee werd de concurrentie eens goed bekeken en werden verhalen opgehaald van eerdere edities. Het deed de organisatie goed dat ze dit jaar maar liefst 11 nieuwe deelnemers mochten verwelkomen.

Rond de klok van half negen werd begonnen met de quiz. De quiz bestond uit 11 rondes die varieerden van het herkennen van audiofragmenten (van 40 seconden), tot een rebusronde, een videoronde, een fotoronde en zelfs een ronde met live muziek.De deelnemers mochten zich in tweetallen buigen over deze diverse rondes, die allemaal hun eigen thema hadden. Zo werden er o.a. rondes gewijd aan muziek uit België, aan eendagsvliegen, aan de Top 2000, aan David Bowie en aan mannen met hoge stemmen. Een hoogtepunt van de avond was de ronde waarin Arcense coryfee Rob van Well 13 sax-partijen speelde uit bekende hits. Er bleken bij deze ronde wel weinig goede antwoorden gegeven te zijn. Of dat aan Rob lag of aan de deelnemers dat laten we maar in het midden.De quiz eindigde zoals inmiddels vertrouwd met de rebusronde waarbij 4 plaatjes samen titel en artiest uitbeelden. Dat deelnemers dan zelf ook wel eens onderdeel van de quiz kunnen worden ondervonden Herman en Paul aan den lijve, en dat leidde tot geglimlach bij de andere deelnemers. Maar ja, misschien komen die de komende jaren nog aan bod....

Alle aanwezigen hebben zich erg goed geamuseerd en was het een geslaagde en gezellige avond. Aangezien de winnaars van de afgelopen edities verhinderd waren dit jaar stond vooraf al vast dat er dit jaar een nieuw winnend koppel zou gaan komen. Uiteindelijk trokken Bram Timmermans en Karin Wolbers aan het langste eind, maar het was een close call met nummers twee Paul Hermsen en Herman Valckx.

De avond wel afgesloten met nog even gezellig napraten over de avond en waarom er dit jaar wederom geen plek voor Nickelback was in de quiz.